F-Secure FREEDOME VPN kokemuksia

Nykypäivän digitaalisessa maailmassa on tärkeää, että sinulla on aina käytössäsi luotettava ja turvallinen nettiyhteys – kuten VPN. Suomalaisella F-Securella on useita laitteiden suojaamiseen ja tietojen varjelemiseen suunniteltuja tuotteita, joista yksi on F-Secure VPN tai entiseltä nimeltään F-Secure FREEDOME VPN. Tässä artikkelissa tarkastelemme sitä, mikä tekee tästä tuotteesta kilpailijoistaan erottuvan. Käymme läpi myös tämän VPN:n käyttäjäkokemuksia ja siihen liittyviä plussia ja miinuksia.

Mikä on FREEDOME VPN?

F-Secure VPN on virtuaalinen yksityisverkko (VPN = Virtual Private Network), jonka avulla voit selata internetiä nimettömästi ja turvallisesti. Kun muodostat yhteyden internetiin VPN:n kautta, liikenne on salattua ja IP-osoitteesi muutetaan. Kukaan ei siis näe, mitä olet tekemässä tai missä olet.

F-Secure VPN tarjoaa yksinkertaisen käyttöliittymän, joka tekee sen käytöstä helppoa. Aktivoinnin jälkeen yhteys on nopea muodostaa vain muutamalla napautuksella, käytit sitten tietokonetta tai mobiililaitetta. Voit myös määrittää VPN:n muodostamaan yhteyden automaattisesti aina, kun liityt epäluotettavaan Wi-Fi-verkkoon.

Tämä tuote on saatavilla Windows-, Mac-, iOS- ja Android-laitteille. Voit käyttää sitä myös kotireitittimessäsi kaikkien laitteidesi suojaamiseen yhdellä tilauksella. Tuotteet on ryhmitelty laitemäärän mukaan (1, 5 tai 10 laitetta) ja erillisiin VPN- ja Total-tuotteisiin. Total-pakettiin sisältyy VPN-yhteyden lisäksi myös Internet Security- ja ID Protection -palvelut.

FREEDOME VPN -käyttökokemukset

Mitä tulee käyttäjäkokemuksiin F-Secure VPN:n kanssa, palautteet ovat olleet vaihtelevia. Yksi yleinen valituksen aihe on se, että palvelu toimii erittäin heikosti elokuvien ja sarjojen suoratoistoon. Netflix ja monet muut suositut striimauspalvelut eivät päästä F-Securen VPN-yhteyttä käyttävää asiakasta läpi. Myös kuukausitilauksen puuttuminen ja rajallinen palvelimien määrä (28 kappaletta) harmittaa monia käyttäjiä.

Kiitosta tämä VPN saa helppokäyttöisyydestään ja hyvistä turvallisuusominaisuuksistaan. Jälkimmäinen on tietenkin odotettavissa, kun takana on vuosikymmeniä tietoturva-alalla toiminut suomalainen yritys. Myös yhteyksien luotettavuus ja nopeus ovat yllättäneet monet käyttäjät iloisesti.

Kuinka saada FREEDOME VPN

F-Secure VPN:n saa käyttöönsä muutamalla eri tavalla. Ensimmäinen on siirtyä F-Securen verkkosivustolle ja aloittaa 5 päivän ilmainen kokeilujakso. Sinun on annettava sähköpostiosoitteesi, mutta luottokorttitietoja ei tarvitse luovuttaa eikä erillistä rekisteröitymistä tarvita. Kokeilu ei myöskään sido sinua ostamaan tuotetta. Suorita lataus ja aloita käyttö!

Toinen tapa on tietenkin tehdä tilaus. Tämä onnistuu suoraan F-Securen verkkosivuston kautta. Valitse haluamasi tilaustyyppi laitemäärän ja palvelujen mukaan, syötä tarvittavat tiedot ja suorita maksu. Tämän jälkeen pääset lataamaan ohjelmiston.

Jos sinulla on mobiililaite, voit myös hankkia VPN-palvelun Google Play Kaupasta tai App Storesta, riippuen onko käytössäsi Android- vai iOS-käyttöjärjestelmä. Kirjoita hakupalkkiin ”F-Secure VPN” ja osta ja asenna sovellus. Kun se on asennettu, voit rekisteröityä ja aloittaa sen käytön heti.

Vaihtoehtoja FREEDOME VPN:lle

F-Secure VPN:lle on olemassa useita vaihtoehtoisia palveluntarjoajia. Joitakin suosittuja vaihtoehtoja ovat:

  • NordVPN: Palkittu NordVPN tarjoaa markkinoiden parhaat nopeudet ja yli 5 000 palvelinta. Se on luonnollisesti myös useilla erinomaisilla suojausominaisuuksilla varusteltu yhteys.
  • ExpressVPN: Alansa parhaimmistoon kuuluva ExpressVPN tarjoaa vankkoja suojaus- ja yksityisyysominaisuuksia sekä nopeutta ja luotettavuutta 94 maassa sijaitsevien palvelintensa avulla.
  • Surfshark: Loistava valinta edullista VPN-yhteyttä etsivälle, joka haluaa päästä käsiksi maarajoitettuun suoratoistosisältöön. Hyvä yksityisyydensuoja ja yli 3 000 serveriä ympäri maailmaa.

FREEDOME VPN plussat ja miinukset

Markkinoilla on monia erilaisia VPN-tyyppejä ja jokaisella on omat hyvät ja huonot puolensa. F-Secure VPN ei tee poikkeusta. Tarkastellaanpa vielä joitain F-Secure VPN:n käytön tärkeimpiä vahvuuksia ja heikkouksia.

Plussat

  • Helpoksi tehty käyttöliittymä.
  • Nopeat yhteydet rajattomalla tiedonsiirrolla ja kaistanleveydellä.
  • Hyvä yksityisyydensuoja ja mahdollisuus muiden F-Secure-tuotteiden lisäämiseen.

Haittoja

  • Palvelimia on tällä hetkellä käytettävissä vain 28 kappaletta.
  • Vain vuositilaus, eli kokeilujakson jälkeen palveluun täytyy sitoutua pitkäksi aikaa.
  • Toimii todella huonosti suoratoistopalvelujen kanssa.

Laajaa yksityisyydenturvaa netissä

Kaiken kaikkiaan F-Secure VPN tarjoaa erinomaisen yhdistelmän yksityisyydensuojaa ja mukavuutta. Käyttäjäystävällisen alustan avulla on helppo muodostaa yhteys nopeasti ja turvallisesti, kun taas edistyneet suojausominaisuudet varmistavat, että online-toimintasi pysyvät piilossa uteliailta katseilta. Palvelu ei tiettyjen puutteidensa vuoksi sovi kaikille, mutta hyvien nopeuksien ja luotettavan yhteyden ansiosta F-Secure VPN on silti erinomainen valinta monille. Jos et kaipaa suoratoistopalveluiden sisältöä, vaan haluat nimenomaan turvallisen ja nopean tavan käyttää nettiä esimerkiksi ulkomailla, F-Secure voi olla sinulle nappivalinta.