Hanki seuraajia Instagramissa!

insta

Tänään käsittelemme aihetta, joka koskee varmasti lähes kaikkia, jotka käyttävät sosiaalista mediaa, nimittäin Instagramia. Yksi suosituimmista kysymyksistä, joka tulee esille melkein minkä tahansa sosiaalisen median yhteydessä, on kuinka saada enemmän seuraajia? Ensin on kuitenkin hyvä kysyä, mikä oikeastaan on Instagram?

Mikä on Instagram?

  • Sosiaalisen median sovellus, jolla voit jakaa kuvia ja videoita muiden käyttäjien kanssa, sekä seurata ja tykätä muiden kuvista
  • Instagram-sovellus on täysin ilmainen, ja toimii Apple iOS-, Android-, sekä Windows phone -laitteilla
  • Instagram on toiminut vuodesta 2010, ja sillä on tällä hetkellä jo yli kolmesataa miljoonaa käyttäjää
  • Instagramin tarkoituksena on jakaa kuvia, joita voi muokata esimerkiksi erilaisten kuvafiltterien avulla, sekä säätää esimerkiksi kuvien kirkkautta, värejä ja saturaatiota

insta1

Kuinka saada enemmän seuraajia Instagramissa?

  1. Hyvälaatuiset kuvat. Kuvien, joita jaat Instagramissa, tulee olla hyvälaatuisia, ja aiheista, jotka kiinnostavat suurempaa ihmisväestöä, kuin parasta ystävääsi. Sanotaanko vaikka näin, että ketään ei kiinnosta nähdä, millaiset sukat ostit eilen, ja kuinka hyvältä ne näyttävät jalassasi seuraavana aamuna. Ota mieluummin kuvia esimerkiksi auringonlaskuista, kauniista maisemista, ruoasta, tai vaikka itsestäsi, mutta panosta laatuun.
  2. Keksi Instagram-tilillesi teema. Saattaa kuulostaa tylsältä, että et saisi jakaa Instagramissa kaikkea, joka on osa elämääsi, mutta totuus on, että tilit, joilla on selkeä teema tai aihepiiri, keräävät helpommin seuraajia. Ihmiset, jotka eivät tunne sinua, eivät ole kiinnostuneita henkilökohtaisesta elämästäsi, vaan heitä kiinnostavista aiheista. Jos sinun tilisi on samasta aihepiiristä, he alkavat seurata sinua. Mikä sinua kiinnostaa? Oletko intohimoinen fitnessharrastaja, joogaatko, tai matkailetko poikkeuksellisen paljon? Mitä tahansa se onkaan, niin selkeä aihepiiri auttaa sinua saamaan seuraajia.
  3. Tykkää muiden kuvista. Tykkäämällä ja kommentoimalla saat ihmisten huomion helpommin, ja monet tykkäävätkin takaisin tai ehkä jopa jäävät seuraamaan tiliäsi. Myös seuraamalla Instagram-tilejä, etenkin aiheista, jotka ovat lähellä oman tilisi teemaa, voi auttaa sinua saamaan enemmän seuraajia.
  4. Ole aktiivinen. Jaa kuvia usein, sillä jos unohdat tilisi päivityksen, ihmiset kyllästyvät nopeasti seuraamaan sinua. Kuitenkin kohtuus kaikessa, useita kertoja päivässä ei välttämättä kannata julkaista kuvia. Noin 1-2 kertaa päivässä säännöllisesti on hyvä määrä. Jos laitat 2 kuvaa päivässä, julkaise toinen aamulla ja toinen illalla. insta4
  5. Käytä hashtageja. Laita kuviisi muutama suosittu hashtag, mutta vältä kirjoittamasta niillä. Mieti, millä tageilla itse etsisit samankaltaisia kuvia? Et varmaan ainakaan näin: #niin #kaunis #kesä #ilta #ja #auringonlasku #love #you #murunen jne.
  6. Ole aito. Vaikka ihmiset eivät halua nähdä kuvia sukistasi, älä unohda että sinä eikä kukaan muu, olet Instagram-tilisi takana. Jaa kuvia sinulle tärkeistä hetkistä ja aiheista, ja kirjoita itse omat kuvatekstisi sen sijaan, että jokaisessa lainaisit suositun kirjailijan elämänohjeita tai vaikka laulunsanoja, joilla ei ole mitään tekemistä lisäämäsi kuvan kanssa.