Emojien ihmeellinen maailma

 

Mikäli käytät sosiaalista mediaa, et voi olla nykypäivänä törmäämättä emojeihin, ja hymiöihin. Moni on varmasti miettinyt emojien merkityksiä, ja sitä, kuinka niitä osaisi käyttää oikealla tavalla. Meidän emoji-oppaamme kertoo useimmin käytettyjen emojien merkitykset, ja muuta hauskaa näistä pikku ystävistämme.

emoji6

Monesti emojeilla on täysin eri merkitys heidän tekijänsä mielestä, kuin miten ihmiset oikeasti niitä käyttävät. Tärkeintä kuitenkin on osata käyttää emojeita niin kuin muutkin, vaikka se sitten olisi väärä tapa. Viestittelyssä ehkä tärkein asia on, että molemmat osapuolet ymmärtävät, mistä on kyse. Jos näin ei ole, syntyy helposti väärinkäsityksiä. Jo yksi väärä emoji voi aiheuttaa hämmennystä. Toiset emojeista ovat helppoja ymmärtää, sillä useimmiten ne tarkoittavat juuri sitä, miltä ne näyttävätkin, mutta osan ilmeet ovat hankalampia, ja synnyttävät erimielisyyksiä ihmisten kesken siitä, mitä ne tarkoittavat. Monet naamoista ovat myös niin pieniä, että saattaa olla vaikeaa tulkita emojin ilmettä, ja sitä kautta sen tarkoitusta. Lue lisää esimerkiksi täältä.

Seuraavaksi esittelemme muutaman emojin, joita käytetään helposti väärin. Todellisudussa niiden merkitykset ovat täysin erilaisia kuin luullaan, monesti jopa päinvastaisia. Nyt opit tietämään, mitä ne oikeasti tarkoittavat.

emoji1

Tämä emoji ymmärretään monesti väärin itkeväksi, tai nuhaiseksi henkilöksi, mutta todellisuudessa kyse on väsyneestä henkilöstä, jota emoji esittää. Hahmo on mahdollisesti haluttu saada näyttämään väsyneeltä siten, että on kuvattu kyyneltä, joka tulee joskus silmään haukotellessa, sillä emojin suu on auki. Sen vuoksi se on väärin ymmärretty itkeväksi, tai nuhaiseksi.

emoji2

Tämä kättään ylhäällä pitävä tyttö tulkitaan useimmiten ylimieliseksi ihmiseksi, joka on osoittaa eleellään olevansa parempi kuin muut. Emojia käytetään monesti paikassa, jossa halutaan sanoa, että jokin on ilmiselvää, tai korostaa itseään, ja sanomisiaan. Todellisuus on toinen, sillä emoji esittää infotiskin työntekijää, joka eleellään kysyy ”Miten voisin auttaa?”. Emojilla on siis täysin päinvastainen merkitys, kuin on luultu.

emoji3

Emoji, joka näyttää monien mielestä jollain tapaa häpeälliseltä, katuvalta, tai yksinäiseltä. Sen ei ole kuitenkaan tarkoitus olla mitään niistä, vaan kyseessä on kuvaus japanilaisesta dogeza-asennosta, jossa polvistutaan maahaan, ja osoitetaan siten anteeksipyyntö, ja kunnioitusta korkeammalla olevalle henkilölle. Nöyrältä emojin on siis tarkoituskin näyttää.

emoji4

Emoji tulkitaan melkein aina kuvaamaan tähdenlentoa, ja sitä käytetään myös siten, mutta oikeasti emoji on tehty kuvaamaan ”tähtien näkemistä”, joka on tuttua esimerkiksi sarjakuvista, kun jollekin hahmoista käy huonosti. Kun hän näkee tähtiä, niin yleensä tunne on pyörryttävä. Emoji on kuitenkin hieman hämäävä, sillä yleensä tähtien näkemistä kuvataan enemmän kuin yhdellä tähdellä, joten sen väärinkäyttö on ollut ymmärrettävää.

 

Tee hauska testi Ylen sivuilla siitä, kuinka hyvin tunnet emojien merkitykset. Saatat yllättyä! Jos vieläkin tuntuu siltä, että olet aivan pihalla emojien merkityksistä, emojeille on nyt uusi sanakirja, Emojipedia, joka löytyy helposti netistä. Sieltä löydät satojen emojien merkitykset.