Snapchatin uudet toiminnot

Snapchat on sosiaalisen median kovaa vauhtia suosiotaan kasvattava sovellus, josta puhuimme jo hieman aiemmassa tekstissämme. Sovellus on myös viimeisen vuoden aikana kehittynyt todella paljon, ja muuttanut alkuperäistä tarkoitustaan melko lailla. Tiesitkö, että voit Snapchatissa vaihtaa omien kasvojesi tilalle kenen tahansa julkkiksen naaman? Tai vaikka soittaa kaverillesi Snapchatin välityksellä? Nykyään se on niin paljon enemmän kuin pelkästään kuvien jakoon soveltuva palvelu, jossa kuvat näkyvät hetken vilahtaen.

faceswap

Snapchatin takana on 25-vuotias Evan Spiegel, silloin yliopisto-opiskelija, tätä nykyä maailman nuorin miljardööri. Uusia tänä vuonna julkaistuja toimintoja sovelluksessa ovat esimerkiksi juuri kasvojen vaihto eli face swap. Ensin oli mahdollista vaihtaa kasvoja keskenään esimerkiksi vieressä istuvan kaverin kanssa, eli siten, että toiset kasvot olivat myös samassa kuvaruudussa omien kanssa. Uutena, vasta hetki sitten julkaistuna piirteenä on, että kasvojen vaihdon voi tehdä myös minkä tahansa kameran rullaan tallennetun kuvan kanssa. Käytännössä tämä tarkoittaa siis sitä, että voit ottaa kuvankaappauksen mistä tahansa kuvasta jonka löydät, ja liittää kuvassa olevan ihmisen kasvot omiesi päälle.

Onnistuessaan face swap on todella hauska toiminto, ja saa sinut oikeasti näyttämään eri ihmiseltä. Jotta kasvojen vaihto kuvan kanssa onnistuisi, kannattaa kokeilla etsiä kuva, jossa kasvot on kuvattu melko läheltä, ja ne ovat mahdollisimman suoraan eteenpäin. Myös sama ihonväri kuvassa kuin sinulla luonnollisesti auttaa asiaa melko paljon.

Snapchatin uusista piirteistä on helppo innostua, mutta varo, sillä niihin saattaa jäädä koukkuun! Päivitettyäsi Snapchatin uuteen versioon, huomaat pian, että olet viettänyt tunteja muunnelleen kasvojasi eri julkisuuden henkilöiden näköisiksi, ja tehnyt videoita, joissa äänesi on joko todella nopea, tai hyvin hidas. Sovellus saa aikuisestakin lapsellisia piirteitä esiin, kun naamalla leikkiminen alkaa. Ken tietää, sehän voi olla pelkästään hyväkin asia. Sovelluksen käyttäminen voi lisätä mielikuvitusta, jota jokainen saattaa tarvita esimerkiksi päivätyössään. Suosittelemme siis leikkimistä aikuisillekin, vaikka se saattaa tuntua typerältä.