Sosiaalinen media tulevaisuudessa

Sosiaalisesta mediasta on tullut osa jokapäiväistä elämäämme ja sitä se tulee varmasti olemaan myös jatkossa. Tulevaisuuden visiot aiheesta ovat hyvin moninaisia ja nyt esittelemmekin tässä muutamia erilaisia mahdollisuuksia sen asian suhteen, mitä sosiaalinen media mahdollisesti tulevaisuudessa tulee olemaan.

Mitä luultavimmin sosiaalinen media ja muut mediat sulautuvat yhdeksi suureksi kokonaisuudeksi, jossa niitä ei enää ole eritelty toisistaan. Markkinointi tulee olemaan entistä enemmän kohdennettua ja helpommin kohteensa saavuttavaa, koska pystytään entistä paremmin havannoimaan ihmisten mieltymyksiä ja kiinnostuksen aiheita.

Uutiset tulevat varmasti olemaan entistä enemmän sosiaalisessa mediassa esillä, tai sanotaanko paremmin että sosiaalinen media tulee olemaan yhtä kuin uutiset. Toimittajien työ tulee varmasti muuttumaan niin, että työskentelyn apuna käytetään entistä enemmän sosiaalista mediaa ja sen apukeinoja.

Mitä luultavimmin ihmiset eivät enää käytä kännykkää tai tietokonetta erillisinä laitteina, vaan tieto kulkee mukana yhdessä kompaktissa laitteessa, joka on osa jokapäiväistä elämää. Onko se sitten laite joka on kytköksissä ihmisen vartaloon tai vaikkapa vaatteisiin niin että se kulkee mukana saumattomasti, se jää nähtäväksi tulevaisuudessa?

Facebook. Twitter ja Instagram ovat tämän ajan sosiaalisen median edelläkävijöitä, mutta mitä tulee tapahtumaan näille jäteille sosiaalisen median murroksessa? Pystyvätkö ne pitämään saavutetun asemansa ja muuttumaan tarpeeksi nopeasti, vai tipahtavatko ne kokonaan pois pelistä?

Työskentely tulee myös varmasti linkittymään vahvasti sosiaaliseen mediaan, tai ainakin sitä pystytään käyttämään hyvin hyödyksi esimerkiksi tiedon vaihdossa ja kommentoinnissa. Nyt on jo yleistä että jotkut kokouksista käydään esimerkiksi Skypen välityksellä, mutta mitä luultavimmin tämä tulee jatkossa vain yleistymään. Työ on entistä vähemmän paikkaan ja aikaan sidottua. Tämä on jo nyt todellisuutta, mutta tulevaisuudessa entiset toimintamallit ns.työpaikoista joihin aamulla saavutaan paikalle, varmastikkin heitetään romukoppaan.

Ongelmia taas voi tulla siinä että uudet sukupolvet, jotka elävät pelkästään sosiaalisessa mediassa ja sen kautta, alkavat menettää osan tiettyjä kykyjä. Esimerkiksi toisten ihmisten eleiden tai ilmeiden lukeminen saattaa vaikeutua, jos siihen ei saa tarpeeksi harjoitusta. Kirjoitustaito käsin, on asia mikä aivan varmasti tulee heikkenemään, jos ei jopa katoamaan tulevaisuudessa kokonaan.

Saa nähdä mitä tulee tapahtumaan, mutta varmaa on että sosiaalinen media jatkaa kasvuaan, muuttaen vain muotoaan!