Bloggaaminen

blog1

 

Blogit ovat osa sosiaalista mediaa, ja yhä useammalla ihmisistä on joko oma blogi, tai jollain tavalla työhön liittyvä blogi. Nykyään jopa omasta elämästä bloggaamisella, voi elää. Mikä olisikaan parempi työ, kuin omasta elämästä tarinoiminen netissä? Todellisuudessa bloggaaminen on haastavampaa, kuin mitä saattaa ennakkoon olettaa. Siihen liittyy niin paljon muutakin, kuin hauskojen tarinoiden kirjoitteleminen silloin tällöin. Ainakin silloin, jos haluaa tehdä blogistaan menestyvän. Joillekin riittää se, että kirjoittaa itselleen, ja ehkä muutamalle kaverilleen.

Nykypäivänä ollaan myös hyvin tietoisia siitä, että blogin kirjoittamisella voi tehdä rahaa. Yleensä he, jotka aloittavat blogin kirjoittamisen ainoastaan rahan perässä, eivät koskaan tule saamaan blogistaan rahaa. Heidän into lopahtaa hyvin äkkiä, eikä blogista ehdi koskaan tulemaan suosittua. Tässä tapauksessa blogin sisältökään ei, mitä luultavimmin, ole kovin laadukasta. Parhaiten bloginsa voi saada menestymään silloin, jos kirjoittaa aiheista, jotka ovat omaa sydäntä lähellä, ja kiinnostavat aidosti. Jos et ole kiinnostunut siitä, mitä kirjoitat, miten voisit tuottaa hyvää sisältöä blogiisi? Koko blogin kirjottamisen tulee alkaa harrastuksena, josta muodostuu itselle rakas tapa, keino järjestää ajatuksia, ja ilmaista itseään. Silloin bloggaamisella on hyvät mahdollisuudet menestyä.

Totta kai, blogin menestykseen vaikuttaa myös se, miten markkinoit omaa blogiasi. Jos kukaan ei tiedä blogistasi, miten siitä voisi koskaan tulla suosittu? Kannattaa siis tehdä blogille esimerkiksi oma Facebook ja Instagram, tai vähintään linkittää blogi omaan Instagram-tiliin. Blogin kirjoittamisessa useimmat menevät pieleen siinä, että heidän kärsivällisyytensä ei riitä, eikä motivaatiota kirjoittamiselle pidemmällä tähtäimellä, löydy. Tärkeää blogin kirjoittamisessa on, että sitä päivittää tarpeeksi usein. Jos onnistut saamaan lukijoita kirjoituksillesi, eivät he jaksa kauaa odottaa uutta tekstiä. Blogisi hukkuu muiden joukkoon, jos et päivitä sitä jatkuvasti. Määrän lisäksi tärkeää on tietysti laatu. Teksteissäsi täytyy olla jotakin, mikä erottaa sen tuhansien muiden blogien joukosta. Persoonallinen aihe, kirjoitustyyli, tai jokin muu. Hyvälaatuiset kuvat, ja mielenkiintoiset aiheet, tarkkaan mietityt sanavalinnat. Kaikki, josta näkee, että blogiin on panostettu, edesauttaa sen suosiota.