Mikä on digitaalinen lompakko?

Kaikista osa-alueista maailmassa on tullut vuosien saatossa koko ajan enemmän digitaalisia. Tähän on vaikuttanut tietenkin monet eri asiat, mutta erityisesti teknologian kehityksellä on suuri syy tähän asiaan. Se mahdollistaa monien eri asioiden helpottamisen, minkä takia ei ole ihme, että siitä otetaan hyöty eri tavoilla. Yksi näistä hyödyistä on ehdottomasti digitaalisen lompakon käyttäminen.

Mutta mikä oikeastaan on digitaalinen lompakko? Tämä artikkeli tulee vastaamaan kaikkeen liittyen juuri tähän aiheeseen. Siten sinulle selviää hyvin nopeasti ja helposti, voisiko juuri digitaalinen lompakko olla sinulle sopiva mahdollisuus.

Kryptovaluuttaa säilytetään niille luodussa digitaalisessa lompakossa

Yksi asia, mikä on nostanut digitaaliset lompakot erityisen suureen suosioon on kryptovaluutta. Nimittäin kryptovaluutoille on luotu juuri niiden säilyttämistä varten omat digitaaliset lompakot, joissa niitä säilytetään. Esimerkiksi ethereumin oston jälkeen ne tulee aina siirtää digitaaliseen lompakkoon, jossa ne pysyvät turvassa.

Kryptovaluuttojen säilytykseen käytettäviä lompakoita on muutamia erilaisia. Ne jaetaan niin sanottuihin kylmiin ja kuumiin lompakkoihin. Kuitenkin, koska kylmät lompakot ovat erillisiä laitteita, jotka tulee yhdistää tietokoneeseen erikseen käyttöä varten, vain kuumat lompakot luetaan digitaalisiksi lompakoiksi. Ne toimivat verkon avulla, mikä mahdollistaa kryptovaluuttojen nopean ja helpon käytön. 

Digitaalista lompakkoa voidaan käyttää moneen hyödylliseen asiaan

Kryptovaluuttojen säilyttämiseen tarkoitetut digitaaliset lompakot eivät ole ainoa mahdollisuus, mikä on olemassa. Nimittäin digitaaliset lompakot tarkoittavat yksinkertaisesti lompakoita, jotka ovat elektronisessa muodossa. Siten ne ovat yleensä puhelimella käytettäviä sovelluksia, joissa voidaan säilyttää varoja ja muita tärkeitä tiedostoja. Sen lisäksi, että digitaalisia lompakoita voidaan käyttää säilytykseen, ne toimivat myös siirtoja ja muuta käyttöä varten.

Kuten mainitsimme, digitaalisella lompakolla voidaan  säilyttää muitakin asioita kuin varoja. Esimerkiksi niillä voidaan säilyttää turvallisesti lentolippuja, hotellivarauksia kuten myös muitakin samankaltaisia viihdyttäviä vaihtoehtoja. Kaiken tämän lisäksi, nyt digilompakkoa on testattu jopa henkilöllisyyden tunnistautumiseen. Kaiken tämän lisäksi siellä voidaan säilyttää erilaisia sähköisiä avaimia. Tämän ansiosta digitaalisessa lompakossa voidaan säilyttää oikeastaan kaikki mahdollinen tarvittava.

Miten digitaaliset lompakot toimivat?

Digitaalisten lompakoiden tarkoitus on helpottaa monia erilaisia toimia. Siten tietenkin niiden käyttäminen on hyvinkin yksinkertaista. Digitaalisten lompakot käyttävät mobiililaitteen langatonta yhteyttä kuten wifiä, bluetoothia ja muita vastaavia mahdollisuuksia. Niiden käyttäminen on hyvin yksinkertaista, mutta koko prosessi tietenkin riippuu hieman siitä, mikä digitaalinen lompakko on oikein kyseessä.

Koska digitaaliset lompakot ovat sovelluksia, tietenkin kaikki alkaa lataamalla tarvittava sovellus laitteellesi käytettäväksi. Kun tämä on suoritettu, sinun tulee yksinkertaisesti seurata sovelluksen tarjoamia ohjeita ottaaksesi sovelluksen käyttöön. Tällä tavalla voit aloittaa digitaalisen lompakon käytön haluamallasi tavalla.

Digitaalisia lompakoita on nykyään monia erilaisia

Tietenkään kaikki digitaaliset lompakot eivät ole samanlaisia, ja ne tarjoavat monia eri mahdollisuuksia. Joitakin tunnettuja vaihtoehtoja on esimerkiksi Cash App, ApplePay, Google Wallet, MobilePay, Samsung Pay, PayPal ja Venmo.

Onkin hyvin mahdollista, että sinulla on jo joku kuuluisa digitaalinen käytössä. Varsinkin pohjoismainen Mobilepay on noussut suureen suosioon Pohjoismaissa, sen helpottaen hyvin paljon siirtojen tekemistä tililtä toiselle. Sen avulla yhä harvempien ihmisten tarvitsee enää kantaa mukanaan perinteistä fyysistä lompakkoa.

Digitaalisten lompakoiden vahvuudet ja heikkoudet

Digitaalisten lompakoiden ehdoton hyöty on niiden helppous. Niiden avulla käyttäjän ei tarvitse ottaa mitään muuta mukaansa kuin vain puhelimen, kun he lähtevät pois kotoaan. Kuitenkin siihen liittyy myös tietenkin joitakin heikkouksia, jotka on hyvä ottaa huomioon. Esimerkiksi, jos puhelimesi hukkuu tai se varastetaan, sinun pitää huolehtia myös monien muiden asioiden katoamisesta. Tämä on ehdoton heikkous, joka saattaa aiheuttaa hyvinkin ikäviä tilanteita käyttäjille. Toisaalta, sama voisi käydä vaikka lompakkosi olisi fyysisessä muodossa, joten se ei ole vain digitaalisiin lompakkoihin liittyvä huoli.