Sosiaalisen median vaikutus

Sosiaalisella medialla, ja sen päivittäisellä käytöllä, on meihin paljon piileviä vaikutuksia, joita emme lainkaan tiedosta arkipäiväisessä elämässä. Ymmärrämme sen vasta silloin, kun alamme ajattelemaan asiaa. Kuinka suuri vaikutus sillä, että näemme päivittäin, Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä, oikeastaan joka puolella sosiaalista mediaa, otteita ihmisten päivittäisestä elämästä. Ehkä juuri sen vuoksi sitä kutsutaan sosiaaliseksi mediaksi, koska sillä on suuri sosiaalinen vaikutus meihin.

Kaikella sillä, mitä näemme sosiaalisessa mediassa, on meihin vaikutus. Niin positiivinen kuin negatiivinenkin. Se voi toisaalta parantaa esimerkiksi yksinäisyyden tunnetta, sillä sosiaalisen median avulla, on paljon helpompi pitää yhteyttä ihmisiin, ja tuttuihin, joita ei näe kovin paljoa. Kuitenkin sillä saattaa helposti, myös luoda itselleen mielikuvan siitä, että on sosiaalinen ihminen, ja ystäviä riittää ympärillä. Päätä sinä, onko se hyvä, vai huono asia.

Sosiaalisen median, Facebook-kavereita, ja Instagram-seuraajia tärkeämpää on kuitenkin ne oikean elämän ystävät. Ne, jotka puhuvat sinulle oikeassa elämässä, ja elävät hetkiä kanssasi. Ne ovat ihmiset, jotka loppujen lopuksi merkitsevät eniten. Se on hyvä pitää mielessä, myös sosiaalista mediaa käyttäessä. Jos unohtaa oikeiden ystävien merkityksen siinä sumussa, kun ajattelee vain seuraajia, ja juttelee puolituttujen kanssa Facebookissa, voi pian huomata olevansa enemmän yksin, kuin koskaan ennen. He eivät kuitenkaan ole niitä ihmisiä, jotka ovat vierelläsi silloin, kun sinulla on vaikeaa, he eivät ole niitä, joille voit purkaa sydäntäsi, kun harmittaa.