Tässä tekstissä kerromme, mikä on Twitter, sillä tutkimusten mukaan kovinkaan moni suomalaisista ei vielä käytä sitä aktiivisesti. Twitter koetaan jostain syystä vaikeana käyttää, ja siksi sitä ei aloiteta helposti. Täytyy myöntää, että Twitter ei ole se kaikista helposti lähestyttävin sosiaalisen median muoto. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö sen käytön opettelu kannattaisi. Tämän artikkelin luettuasi tiedät, mitä tehdä. Tervetuloa Twitter-oppaaseemme!
Mikä on Twitter?
Twitter on mikroblogipalvelu, jossa ideana on julkaista päivityksiä, eli ”twiittejä”, jotka voivat olla käytännössä mistä aiheesta tahansa. Monet julkkikset twiittaavat omasta elämästään, ja poliitikot ottavat kantaa maailman tapahtumiin Twitterin välityksellä. Twitterissä voi seurata henkilöitä, ja toiset ihmiset voivat seurata sinua. Voit myös jakaa toisten käyttäjien twiittejä. Twitterissä keskitytään yleensä esimerkiksi Facebookia enemmän koko maailmaa koskeviin tapahtumiin, ja uutisiin.
Twitter perustettiin vuonna 2006, joka tekee siitä yhden sosiaalisen median vanhimmista palveluista, joka on yhä aktiivinen. Twitterillä on nykypäivänä yli 100 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Palvelun perustajia ovat Evan Williams, Jack Dorsey, Biz Stone, ja Noah Glass.
Miten Twitter toimii?
Palvelussa sinulla on oma profiilisivu, johon kaikki julkaisemasi twiitit tallentuvat. Voit lisätä sivullesi itsestäsi esimerkiksi profiilikuvan, sekä sivun taustakuvan. Voit seurata kaikkia haluamiasi käyttäjiä, jotta näet heidän julkaisemansa twiitit Twitterin etusivullasi. Käyttäjänimet ovat muotoa @nimimerkki. Voit vastata toisten käyttäjien päivityksiin vastaa-toimintoa käyttämällä. Voit myös mainita käyttäjän nimimerkin omassa twiitissäsi. Aina kun sinun Twitter nimimerkkisi mainitaan jonkun toisen käyttäjän julkaisemassa päivtyksessä, saat siitä ilmoituksen tilillesi. Voit myös ”uudelleentwiitata” toisten käyttäjien julkaisua. Yleensä kaikki Twitterin käyttäjät voivat nähdä päivtyksesi, joten palvelun avulla ei ole kannattavaa jakaa mitään liian henkilökohtaista! Lisää vinkkejö esimerkiksi tästä Ylen artikkelista.