Johdanto NFT-peleihin

NFT:t ovat kasvattaneet suosiotaan erityisesti sellaisten pelaajien keskuudessa, jotka haluavat hankkia tuloja harrastuksestaan. On paljon NFT-pelejä, jotka tarjoavat mahdollisuuden ansaita rahaa ja pitää hauskaa samaan aikaan. Tällä sivulla käydään läpi johdanto NFT-pelaamisen maailmaan sekä jaetaan tietoa suosituista peleistä ja vinkkejä siitä, miten päästä alkuun.

NFT-peleistä on tulossa nopeasti suosittuja jo ennestään nopeasti kasvavalla pelialalla. Peliala jatkaa nopeaa kasvuaan erityisesti Suomessa maailmantilasta ja talouskriiseistä huolimatta. NFT-peleissä pelaajilla on useita mahdollisuuksia voittaa kryptovaluuttaa ja se tekeekin näistä peleistä niin mielenkiintoisia.

Monissa NFT-peleissä pelaajat voivat esimerkiksi luoda omia hahmojaan ja/tai pelielementtejä, kuten vaatteita ja suojia, jotka tallennetaan NFT:nä. Kukin NFT on aina yksilöllinen token, mikä tarkoittaa, että sen arvo ei riipu muista NFT-tokeneista. Tokeneita voi myydä muille pelaajille ja näin voi ansaita rahaa.

Mitä NFT:t on?

NFT:t (eli non-fungible token) ovat digitaalisia rahakkeita, jotka edustavat virtuaalisia tai fyysisiä esineitä, kuten taideteoksia, musiikkia, keräilyesineitä, pelin sisäisiä esineitä ja paljon muuta. Tokenit tallennetaan lohkoketjupohjaiseen pääkirjaan, joka on suojattu salauksen avulla.

Tokeneita voidaan sitten vaihtaa, myydä tai käyttää eri peleissä ja alustoilla. Usein kauppaa käydään Ethereumiin perustuvilla tokeneilla. Ethereumia voi puolestaan ostaa kryptovaluuttapörssistä kuka tahansa täysi-ikäinen suomalainen. Mikäli olet kiinnostunut Ethereumin ostamisesta, voit aloittaa osoitteesta https://ostaethereum.fi/.

NFT perustuu siis lohkoketjuteknologiaan, jossa on käytössä hajautettu julkinen tilikirja. Tapahtumat kirjataan julkiseen pääkirjaan ja tallennetaan eri tietokoneisiin. Näin varmistetaan, että transaktiot ovat turvallisia ja yksityisiä, ja käyttäjät voivat käydä kauppaa pelkäämättä petoksia tai varkauksia.

NFT on aina uniikki, mikä erottaakin sen esimerkiksi Bitcoinista. Voit vaihtaa päikseen yhden bitcoinin toiseen bitcoiniin, koska ne ovat samanarvoisia. NFT:t eivät toimi näin, vaikka NFT-teos olisikin osa isompaa sarjaa. Kunkin NFT-teoksen metatiedot ovat erilaiset, ja kukin NFT on siis uniikki. 

Miten NFT:t toimivat peleissä?

NFT:n avulla, pelaajat voivat luoda ja tallentaa ainutlaatuisia digitaalisia omaisuuseriä, joilla on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa. Tämä on nykyään monien suosittujen NFT-pelien perusta, joissa pelaajat voivat luoda ja muokata hahmoja, aseita, suojia ja muita esineitä, jotka on tallennettu NFT:nä.

NFT-pelit ovat viime aikoina kasvattaneet suosiotaan, sillä ne tarjoavat ainutlaatuisen ja uudenlaisen pelikokemuksen. Yksi NFT-pelien pelaamisen suurista eduista on se, että voit käyttää peliesineitäsi myös muissa peleissä. Pelaajat voivat ostaa internetistä kuvia tai 3D-objekteja, joita he sitten voivat käyttää peleissä.

NFT-pelejä on helppo pelata, ja ne vaativat usein vain vähän asetusten säätämistä. Aloittaaksesi sinun tarvitsee vain valita peli, luoda hahmosi ja aloittaa pelaaminen (joidenkin pelien pelaaminen pitää aloittaa kryptovaluuttamaksulla). Suosituimmat NFT-pelit tarjoavat pelaajille monenlaisia vaihtoehtoja hahmojensa muokkaamiseen. Voit myös ostaa lisää pelissä käytettäviä esineitä, kuten aseita, vaatteita tai panssareita, kryptovaluutalla tai fiat-valuutalla (esim. euroilla).

Kun olet aloittanut pelaamaan, voit alkaa kerätä NFT:tä voittamalla taisteluita tai suorittamalla muita tehtäviä pelin sisällä. Mikäli onnistut tehtävissä hyvin, ansaitse NFT-poletteja, joita voit sitten myydä netissä ja mahdollisesti myös ansaita niillä rahaa.

Suosittuja NFT-pelejä

Yksi suosituimmista NFT-pelityypeistä on korttien keräilypelit (TCG, trading card games). Näissä pelaajien on ostettava kortteja oikealla rahalla ja sitten taistella muita pelaajia vastaan. Suosittuja korttien keräilypelejä ovat esimerkiksi Magic: The Gathering, Hearthstone ja Gods Unchained.

Joitakin suosituimpia NFT-pelejä ovat myös CryptoKitties, Cryptovoxels, Axie Infinity sekä Decentraland. Jokainen peli tarjoaa omat ainutlaatuiset ominaisuutensa ja palkintonsa sekä mahdollisuuden ansaita kryptovaluuttaa pelaamalla. CryptoKitties on ollut yksi suosituimmista NFT-peleistä jo vuosia, se julkaistiinkin jo vuonna 2017.

  • CryptoKitties on virtuaalinen lemmikkieläinten keräilypeli, jossa pelaajat kasvattavat, ostavat ja myyvät digitaalisia kissoja Ethereumiin perustuvilla tokeneilla, joita kutsutaan Kittiesiksi. Pelaajat voivat luoda omia ainutlaatuisia digitaalisia kissoja kasvattamalla kaksi kissanpentua yhdessä tai ostamalla niitä CryptoKitties-markkinapaikalta. Jokaisella kissalla on omat ominaisuutensa ja ominaispiirteensä, jotka voidaan siirtää jälkeläisille.
  • Axie Infinity on toinen suosittu NFT-peli, jossa pelaajat voivat kerätä, taistella ja käydä kauppaa Axieiksi kutsuttujen olentojen kanssa. Pelaajat voivat kerätä, kasvattaa ja muokata näitä olentoja erilaisilla lisävarusteilla, kuten hatuilla, vaatteilla ja muilla esineillä. Peli myös palkitsee pelaajat pelin sisäisellä valuutalla (SLP), kun he suorittavat tehtäviä tai voittavat taisteluita.
  • Decentraland on puolestaan virtuaalimaailma, jossa käyttäjät voivat luoda ja kokea sisältöä ja sovelluksia ja tehdä niistä rahaa käyttämällä omia ainutlaatuisia tokeneitaan, joita kutsutaan LANDiksi. Pelaajat voivat ostaa tontteja, maata, rakentaa taloja tai kauppoja ja jopa järjestää tapahtumia pelin sisällä. He voivat myös ansaita palkintoja pelaamalla ja voittamalla kilpailuja.

NFT-pelit ovat ehdottomasti mullistaneet peliteollisuuden tarjoamalla pelaajille monenlaisia mahdollisuuksia muokata pelikokemustaan ja ansaita sillä myös rahaa. Kun yhä useammat kehittäjät luovat NFT-pohjaisia pelejä ja kryptovaluutat yleistyvät muutoinkin, on selvää, että tulemme näkemään jatkossakin lisää innovatiivisia NFT-pelejä.

Voiko NFT:llä ansaita rahaa?

Kaiken kaikkiaan NFT-pelit tarjoavat ainutlaatuisen ja mielenkiintoisen pelikokemuksen pelaajille, jotka haluavat tienata rahaa sivutoimisesti ja pitää samalla hauskaa. NFT-pelit tarjoavat monia ominaisuuksia, joiden avulla pelaajat voivat muokata hahmoja, tutkia virtuaalimaailmoja ja kilpailla toisiaan vastaan jännittävissä taisteluissa.

Monet näistä peleistä tarjoavat palkintoja ja kannustimia pelaajille, jotka voivat ansaita rahaa keräämällä harvinaisia NFT:itä. Tämä edellyttää kuitenkin myös hyviä pelaamistaitoja, pelkällä tuurilla harvinaisia NFT:itä on tyypillisesti vaikeaa saada. Tyypillisesti NFT-pelejä alkaakin pelaamaan pelaaja, joka on pelannut jo edes jonkin vuoden tietokone-, mobiili- tai konsolipelejä. Viagame.fi uutisoi ja jakaa tietoa tietokonepeleistä, konsolipeleistä ja e-urheilusta.

On olemassa useita verkkosivustoja, joissa ostajat ja myyjät voivat käydä kauppaa erilaisilla digitaalisilla tavaroilla, kuten virtuaalimaalla, aseilla, vaatteilla tai haarniskoilla. Kauppaa voi käydä kryptovaluutalla tai fiat-valuutalla (esim. euroilla). Tavaroiden hinnat vaihtelevat niiden kysynnän ja tarjonnan mukaan, yleensä harvinaisuuksista saa suurimman hinnan. Pelaajat voivat ansaita rahaa tavaroiden ostolla ja myynnillä, mutta se vaatii myös tietämystä markkinahinnoista.

On myös hyvä huomioida, että koska ala on vasta tuore, monet näistä tavaroista voivat kasvattaa tulevaisuudessa arvoaan, varsinkin, jos niitä on niukasti tarjolla. Toisaalta pelaajat ovat myös herkkiä vaihtamaan kokonaan uuteen pelin silloin tällöin. Tällöin johonkin tiettyyn peliin liittyvät tokenit voivat menettää nopeasti arvonsa.

Voiko oman NFT:n kadottaa?

Aivan kuten fyysiset esineet ja perinteiset valuutat, myös digitaaliset varat voivat kadota eri tekijöiden, kuten varkauden, teknisten virheiden tai yksinkertaisesti niihin liittyvien yksityisten avainten unohtamisen vuoksi.

Pelaajia kehotetaan säilyttämään digitaaliset varansa turvallisessa digitaalisessa lompakossa tai luotettavalla verkkoalustalla. Pelaajien on tärkeää ymmärtää riskit, jotka liittyvät varojensa digitaaliseen säilyttämiseen, ja ryhtyä tarvittaviin toimiin suojautuakseen mahdollisilta tappioilta. Lisäksi pelaajien tulisi ostaa digitaalisia varoja vain hyvämaineisista lähteistä ja tarkistaa aina kahdesti, että he ovat saaneet kaupoista aina oikean omaisuuden. 

Käyttäjien on aina syytä varmistaa, että heidän käyttämänsä alusta on laillinen ja turvallinen. Aiemmin on raportoitu monista huijauksista, joissa pelaajia on huijattu lähettämään varojaan vilpillisille verkkosivustoille tai nettilompakoille. NFT-varojesi suojaaminen on siis tärkeää.

NFT-pelit tarjoavat siis pelaajille mielenkiintoisen tavan ansaita rahaa pelaamalla rakastamiaan pelejä. Näihin peleihin liittyy kuitenkin myös tiettyjä riskejä, joista pelaajien on oltava tietoisia sijoittaessaan rahojaan digitaalisiin varoihin. Pelaajien on tärkeää tehdä oma taustatyönsä ennen kuin he sijoittavat mihin tahansa digitaaliseen omaisuuteen.