Twitter – maailmanlaajuinen viestintäkanava

Moni meistä on varmasti kuullut Twitteristä, joka toimii viestintäpalveluna ympäri maailmaa. Tarkemmin sanottuna Twitter on yhteisö – ja mikroblogipalvelu, jossa käyttäjät pystyvät tekemään omia päivityksiä, sekä lukemaan toisten. Tämä vuonna 2006 avattu palvelu on täysin maksuton ja käyttäjiä on tänä päivänä jo yli 313 miljoonaa. Käyttäjät voivat tilata toistensa kanavia, ja käyttäjillä on myös lähettää toisen tekemiä postauksia eteenpäin (retweet). Palvelun käyttö on helppoa ja vaivatonta, ja joillakin käyttäjillä voi olla jopa miljoonia seuraajia.

twitter

 

Toiminnassa jo vuodesta 2006 lähtien

Twitter perustettiin vuonna 2006, ja sen tärkeimmät perustajat ovat Evan Williams, Jack Dorsey, Biz  Stone sekä Noah Glass. Jo helmikuussa 2009 Twitter oli kolmanneksi suosituin yhteisöpalvelu heti Facebookin ja Myspacen jälkeen. 100 miljoonan aktiivisen käyttäjän rajan tämä suosittu palvelu ylitti syyskuussa vuonna 2011. Twitterin seuratuin henkilö on Katy Perry, ja hänellä onkin yli 94 miljoonaa seuraajaa. Muita seurattuja henkilöitä ovat Barack Obama, Justin Bieber ja Taylor Swift.

Käyttö on helppoa ja yksinkertaista

Mikäli haluaa itse aloittaa Twitterin käyttämisen, kannattaa muistaa minkälaisen viestin haluaa välittää. Jos haluaa tavoittaa ulkomaalaisia verkostoja, kannattaa kirjoittaa englanniksi. Suomalaisia taas kannattaa lähestyä suoraan suomeksi. Twitterissä on mahdollista käyttää erilaisia aihetunnisteita, eli hashtageja. Nämä tunnistaa #merkkisellä alulla, jossa on perässä tunniste aiheeseen liittyen. Näiden tunnisteiden avulla muut käyttäjät löytävät twitteristä mikä heitä erityisesti kiinnostaa.

Viestit kannattaa pitää aihepiirin sisällä, ja twiittailu kannattaa pitää maltillisena, koska joitakin käyttäjiä saattaa ärsyttää liialliset twiitit. Mikäli haluat itsellesi lisää seuraajia, on suositeltavaa olla myös itse seuraaja. Monet käyttäjät alkavat seuraamaan omia seuraajiaan, joten seuraamalla muita saat itsellesi myös paljon seuraajia.

Twitterin idea on lähettää viestejä reaaliaikaisesti ja parasta on se, että sinne voi tehdä päivityksiä missä tahansa. Twitter toimii mainiosti niin tietokoneella kuin mobiililaitteillakin, joten päivityksiä pystyy tekemään tienpäältä missä ikinä oletkin. Koska viestit ovat lyhyitä, niitä on helppo päivittää muutamassa minuutissa. Viestit voivat sisältää myös ulkopuolisia verkkosivuja, kuten linkkejä, kuvia, videoita ja artikkeleita.

Twiittaaminen siis kannattaa aloittaa, mikäli tykkää helppokäyttöisyydestä ja esimerkiksi omien mielipiteiden jakamisesta.