Kuinka saada seuraajia blogillesi?

Blogit ovat suuri bisnes tänä päivänä, ja jokainen varmasti haluaa oman bloginsa erottuvan joukosta. Aiemmin seuraajia haluttiin vältellä, mutta tänä päivänä niitä yritetään kerätä niin paljon kuin mahdollista. Tärkeintä on luoda tunnelma, jossa lukija tuntee että blogissasi on jotain erityistä. Kuitenkin myös muiden vinkkien avulla saatat saada blogisi kävijämäärän nousemaan!

macci

  • Valitse blogillesi tietty aihealue. Tämä voi olla esimerkiksi kauneus, muoti, lifestyle, urheilu, tai mitä ikinä haluatkaan. Lifestyle on yksi helpommista, koska siihen on mahdollista yhdistellä monta eri aihealuetta, mutta silti alue pysyy selkeänä.
  • Anna blogillesi nimi, joka jää helposti mieleen. Tämä pätee kaikissa asiossa, oli sitten kyse kappaleesta, kirjasta tai vaikka taitelijanimestä. Blogin nimi kannattaa olla ennen kaikkea persoonallinen, lyhyt ja ytimekäs.
  • Luo selkeä ja helppokäyttöinen ulkoasu. Mikään ei ole rentouttavampaa, kuin selata blogia, jossa kaikki löytyvät klikkauksen päässä. Vaalea ulkoasu on aina kaikista paras vaihtoehto sen selkeyden vuoksi, ja myös sijoitteluun kannattaa panostaa.
  • Kirjoita mielenkiintoisista asioista, äläkä puhu aina itsestäsi. Tämä kannattaa tehdä sen takia, koska lukijoitasi saattavat kiinnostaa myös muut asiat kuin se, että mitä olet tänään tehnyt tai syönyt. Kannattaa myös joskus päästää lukijasi pintaa syvemmälle esimerkiksi mielipidepostauksien avulla.
  • Postaa myös erikoisia ja rohkeita kuvia. Tämä kannattaa kuitenkin muistaa siinä mielessä, että kun postaat kuvan, et välttämättä saa sitä ikinä pois netistä. Tällöin kannattaa siis ajatella tulevaisuutta ja jättää esimerkiksi liian paljastavat kuvat julkaisematta.
  • Pidä kuvat hyvälaatuisina ja muokkaa ne persoonallisesti, mutta hillitysti. Yhdessä postauksessa kannattaa pitää sama värimaailma kuvien keskuudessa, sillä tällöin postausta pon miellyttävämpää lukea.

Näitä vinkkejä noudattamalla saat blogillesi huomattavasti enemmän seuraajia!