Some-julkisuus

saara

Muutamia vuosia sitten on tullut täysin uusi ilmiö, nimittäin some-julkisuus. Tämä on seurausta siitä, että sosiaalisen median suosio on kasvanut kasvamistaan, viimeisten vuosien aikana. Sosiaalisen median myötä on tullut mahdolliseksi, että pelkästään sosiaalisen median sovellusten, ja kanavien avulla, syntyy uusia kuuluisuuksia. Niin Suomen rajojen sisäpuolella, kuten kansainvälisestikin. Muistatko kielitaturi Sara Forsbergin, joka oli ensin vain tyttö, joka teki YouTubeen videon, ja tänä päivänä on laulaja SAARA, ja myös osana Hollywoodin suurimpia elokuvaprojekteja. Ajatella, kuinka suuri onkaan sosiaalisen median voima? Ilman sosiaalisen median olemassa oloa, ei Sara Forsbergkaan olisi nyt Los Angelesissa, tai Kasmirin kanssa levyttämässä.

Sosiaalisen median julkkiksista on muitakin eläviä esimerkkejä, kuten esimerkiksi Benjamin Peltonen, joka nousi suureen suosioon, yksinomaan Instagram-tilinsä avulla. Sittemmin nuori herra on muun muassa, tehnyt musiikkia. Vasta 19 vuotta vanha Benjamin, on julkaissut yhden albumin, nimeltään Fingerprints, hänestä on tehty dokumenttisarja Alaston päiväkirja: Benjamin Peltonen, ja hän tulee esiintymään MTV3:n tv-sarjassa Tähdet, tähdet. Kyseessä on musiikkikilpailu, jossa tunnetut artistit esittävät musiikkikappaleita eri genreistä.

Nuoresta iästään huolimatta, Benjamin peltonen on jo ehtinyt saavuttaa kansainvälistäkin suosiota. Viime vuonna Espanjassa keikkaillut teinitähti, villitsi espanjalaisia fanejaan, toden teolla. Peltosen esikoisalbumi on ollut Espanjassa jopa suositumpi, kuin Suomessa. Parhaimmillaan se on Espanjassa, yltänyt albumilistan sijalle 3.